Opwekken van de eisprong met Clomid

Bij onderzoeken en behandelingen of ziektebeelden vindt u meer informatie over o.a. Oriënterend fertiliteit onderzoek, polycysteus ovarium syndroom, ovulatie inductie, IUI. Om een eisprong op te wekken kun je Clomifeen citraat (Clomid) krijgen om de menstruatiecyclus te verbeteren.

Deze medicatie wordt geleverd in tablet vorm en de arts kijkt welkemedicatie bij u past om een eisprong op te wekken. Tijdens de eerste cyclus waarin u Letrozol / Clomid gebruikt, controleren we of er eiblaasjes groeien. We maken dan via uw vagina een echo van uw eierstokken.

Resultaten Movin studie – ovulatie-inductie bij vrouwen zonder eisprong

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen. Daarnaast is er een grotere kans dat u een meerling krijgt.

U doet zelf een zwangerschapstest in de urine. Als de test negatief is start u met de tabletten progesteron (Duphaston®). U neemt 3 keer per dag 1 tablet, gedurende 10 dagen. Enkele dagen na de laatste tablet Duphaston® krijgt u vaginaal bloedverlies. De meest genoemde bijwerking van norditropin is wazig zien. Dit verschilt per persoon en is ook van de gebruikte hoeveelheid afhankelijk al zijn er gebruikers die hier al melding van maken nadat ze één keer 25mg hebben ingenomen.

De kans op zwangerschap en op levend geboren kind is na 6 maanden ongeveer 50%. De kans op een meerlingzwangerschap is licht verhoogd. Bij ovulatie inductie is de kans groter dat u zwanger raakt van meerling. Bij deze behandeling is ongeveer 7% van de zwangerschappen een tweeling en 1% een drie- of meerling.

Wat moet ik doen als ik een dosis ben vergeten?

Tussen 8.00 – 8.30 uur levert de manbij het fertiliteits laboratorium zijn zaad in. De inseminatie vindt later plaats in een spreekkamer op de polikliniek. Er is per dag een maximum aantal IUI-behandelingen. Dit betekent dat u zich eerst moet aanmelden voor een behandeling.

  • Clomid zorgt ervoor dat de hersenen worden gestimuleerd, waardoor ze meer van het hormoon FSH  gaan produceren.
  • Om de eierstokken te stimuleren worden tabletten (Clomid) of injectiespuiten (Gonal-f) gebruikt.
  • Tevens zal worden gecontroleerd of het juiste zaadmonster aanwezig is.
  • Wanneer er te veel eiblaasjes ontstaan, zal de behandeling worden afgebroken.

Hoeveel rondes heb je het gebruikt en als je er zwanger van bent geraakt bij de hoeveelste ronde was dit? Bij de 1e 2 rondes kreeg ik een week na de eisprong bruinverlies. Ik baalde hier enorm van want als er een bevruchting zou hebben plaats gevonden zou het naar mijn idee niet kunnen innestelen. De gynaecoloog vond dit niet zorgwekkend omdat mijn progesteronwaarde oké was.

De onderzoeken die letrozol met clomid vergelijken laten geen verschil zien in meerlingrisico en het risico op een miskraam. Ook zijn de bijwerkingen tussen beide middelen vergelijkbaar. Letrozol wordt door de Nederlandse zorgverzekeraar gewoon vergoed. Tegenwoordig is het advies te starten met Letrozol. Met Letrozol worden er meer kinderen geboren en zijn er minder bijwerkingen. Omdat de kuur van Clomid maar 5 dagen duurt en de bijwerkingen relatief onschuldig zijn, is dit vaak de eerste oplossing bij problemen met zwanger worden.

Een IUI behandeling is een vorm van kunstmatige inseminatie. Hierbij worden de zaadcellen via een klein slangetje rechtstreeks in de baarmoeder gebracht. De tips die jij geeft over wat er wel en niet goed is, zijn voor mij erg prettig, zo leer ik steeds beter wat er wel en minder goed voor mij is. Naast het gezonde eten, sport ik regelmatig bij BBB health boutique, heerlijk sporten in de warmte en ga ik regelmatig naar yoga. En als laatste heb ik een droom werk-prive balans, een heerlijk leven met mijn vriend in Amsterdam en een top baan. Chrisje  “Aangezien ik nu met verlof ben, en dus alle tijd heb, reageer ik graag op jouw mailtje om je te vertellen over mijn ervaring met het gebruik van Clomid.

Zie afbeelding hieronder voor een visuele weergave van dit proces. Als u een week na de laatste Provera-tablet nog niet menstrueert, moet u nog een keer een zwangerschapstest doen. Als u niet zwanger bent, begint u diezelfde dag met Clomid. Als uw menstruatie na de laatste Provera-tablet begint, dan is de 1e dag van helderrood bloedverlies cyclusdag 1. Daarna start u op cyclusdag 3 met 1 tablet Clomid (50mg).

De hieronder (vertaalde) tabel heb ik op diverse sites voorbij zien komen en er wordt vaak naar verwezen. Gemiddeld duurt het 28 dagen van de eerste dag van ongesteld zijn tot aan de volgende eerste dag van ongesteld zijn. Toch hebben vrouwen bijna nooit een cyclus van precies 28 dagen.

Voorbereiding Hormoon­behandeling bij andere menstruatie­cyclus

Daarnaast kan een IUI behandeling een optie zijn wanneer de zaadkwaliteit normaal is, maar het niet duidelijk is waarom er nog geen zwangerschap is ontstaan. Gemiddeld worden er 3 tot 6 IUI behandelingen uitgevoerd. Na de 3e en 6e behandeling zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden met uw behandelend arts. Er zijn drie verschillende IUI behandelingen; zonder hormonen (natuurlijke cyclus), met hormonen (milde ovariële hyperstimulatie, MOH) en met ovulatie inductie (OI). De behandeling die voor u van toepassing zal zijn, is afhankelijk van de zaadkwaliteit en de aan- of afwezigheid van een eisprong. Wanneer u hormooninjecties moet gebruiken krijgt u van tevoren een spuitinstructie.